Sterren doen push-ups voor veteranen

Verschillende Hollywoodsterren laten op sociale media filmpjes zien waarin ze 22 push-ups doen. Daarmee willen ze bewustzijn creëren voor de mentale problemen waar veteranen mee kampen.

Onder meer Dwayne 'The Rock' Johnson, Anna Faris en Chris Pratt, Chris Evans en John Krasinski lieten hun sportieve inspanningen zien op Twitter en Instagram.

Daarbij spreken ze bemoedigende woorden voor veteranen uit of schrijven die als boodschap bij de filmpjes. Krasinski zegt in zijn filmpje dat militairen niet genoeg bedankt kunnen worden, Dwayne Johnson schrijft bij zijn push-ups "Als je een veteraan bent die hier doorheen gaat, weet dat we aan je denken en dat je niet alleen bent."

De 22PushUpChallenge is een initiatief van de organisatie Kill22, die de belangen behartigt van oud-militairen. De naam van de stichting verwijst naar het aantal veteranen dat dagelijks zelfmoord pleegt. De actie doet denken aan de populaire Ice Bucket Challenge uit 2014, waarmee aandacht werd gevraagd voor de ziekte ALS. Ook bij de push-upuitdaging nomineren deelnemers bekenden om mee te doen.

Tip de redactie