Demy de Zeeuw weet heel goed waarom voetballers veel geld uitgeven aan luxe spullen. "Simpel: omdat ze geld hébben."

"Het komt snel en met bakken tegelijk binnen, dus kun je er ook makkelijk mee smijten", aldus De Zeeuw in gesprek met LINDA. Het eerste luxeartikel dat hij voor zichzelf kocht was een Rolex. Daarna kocht hij er nog een.

Volgens de voetballer, die in het voorjaar van 2015 voor het laatst als profspeler op het veld stond voor NAC Breda, is het ook een kwestie van anderen nadoen. "Als de één dure kleren begint te dragen en een vette auto gaat kopen, volgt de rest vanzelf."

Zelf heeft de Zeeuw naar eigen zeggen voldoende verdiend om goed te kunnen leven. Toch heeft hij zijn eigen modelabel, BALR. "Inmiddels heb ik vijf huizen die bijna allemaal zijn afbetaald, ik heb mooie auto's. In principe hoef ik niet meer te werken, maar ik wilde iets opzetten voor later. Iets om door te geven aan mijn dochter Roqi, aan mijn kleinkinderen misschien wel."

IJdelheid

Anders volgens het blad typisch gedrag bij voetballers, de ijdelheid, is volgens De Zeeuw ook makkelijk te verklaren. "Ze hebben maar negentig minuten per week om zich te laten zien. Dus gaan ze allemaal voor de wedstrijd naar de kapper."

Zelf heeft hij zijn haar laten transplanteren. "Ik schaam me daar niet voor hoor. Waarom zou ik ook, er zijn zo veel BN'ers die het doen, en echt niet alleen Dick Advocaat en Gerard Joling. In de kliniek zie je foto’s van de andere klanten: Najib Amhali, Peter van der Vorst, Jeroen van Koningsbrugge, noem maar op."