Nicky Romero zegt dat zijn vriendin Dafne Schippers hem volledig begrijpt. De dj en atlete hebben sinds het begin van dit jaar een relatie.

"De ene keer staan we in een bomvol stadion en de andere keer zitten we in ons eentje op een hotelkamer. Eerst de explosie, dan de implosie. Dan is het heel erg fijn om daarover te kunnen sparren met iemand, die mij volledig begrijpt omdat ze zelf vaak genoeg in de situatie zit", aldus de 27-jarige dj maandag in Metro.

"Mensen zeggen heel vaak dat onze levens het tegenovergestelde zijn, omdat het bij mij om feesten draait en bij haar om topsport. De uitwerking is misschien anders, maar de ingrediënten van onze carrières zijn exact hetzelfde."

Volgens Romero is de weg om "iets te kunnen bereiken" volledig vergelijkbaar. "Ik heb minimaal 20.000 uur in de studio gezeten, voordat een plaat van mij op nummer 1 stond in Engeland. Dafne heeft op haar beurt duizenden uren getraind om te komen waar ze nu is. Daarvoor moet je over een enorme toewijding beschikken."

Rio

Ook op andere gebieden kunnen de twee elkaar vinden. Zo hebben ze allebei te maken met "ups en downs", zegt Romero. De 24-jarige Schippers verloor zaterdagnacht de 100 meter sprint op de Olympische Spelen in Rio.

De dj zit woensdag weer op de tribune in Rio om naar de prestaties van zijn vriendin op de atletiekbaan te kijken. Zelf heeft de dj alle vertrouwen in een goede afloop. "Misschien dat ik er nog een plaatje op gooi tijdens de huldiging in het Holland Heineken House."