De populaire Bollywoodacteur Shah Rukh Khan baalt ervan dat hij vrijdag weer is ondervraagd op het vliegveld in Los Angeles. Volgens hem is het vaste prik.

"Ik begrijp en respecteer het belang van veiligheid gezien de huidige toestand van de wereld. Maar om iedere keer door de Amerikaanse immigratiedienst ondervraagd te worden is echt heel erg vervelend", schrijft de Indiase acteur op Twitter.

De Amerikaanse ambassadeur in India heeft zich bij Khan verontschuldigd voor het incident. Hij zei dat er alles aan gedaan wordt om te zorgen dat het niet nog eens gebeurd.

Derde keer

In 2009 werd Khan twee uur vastgehouden op een Amerikaans vliegveld. Toen moest de Indiase ambassadeur in de Verenigde Staten er aan te pas komen om hem vrij te krijgen. In 2012 overkwam hem hetzelfde en moest hij anderhalf uur in bewaring.

Khan staat bekend als 'Koning van Bollywood'. Hij speelde in meer dan zeventig films en zou een van de best verdienende acteurs ter wereld zijn.

Khan zag ook iets positiefs in de situatie. "Het pluspunt is dat ik tijdens het wachten een paar leuke Pokémon heb kunnen vangen."