Moeder Hans Klok niet bij première zoon

De moeder van Hans Klok is volgende week niet van de partij als de nieuwe show van de illusionist in première gaat. Kloks moeder heeft de ziekte van Alzheimer en is te ziek om naar Carré te komen.

"Het is eigenlijk mijn moeder niet meer", zei Klok (47) donderdag in RTL Boulevard. "Ze is een andere vrouw geworden. Wel heel lief, maar ze weet het allemaal niet meer." Zo kan zijn moeder niet onthouden dat hij illusionist is. "Als ik zeg dat ik de hele dag heb gerepeteerd, vraagt ze of ik zing."

Klok wil dat zijn moeder elke dag bezoek krijgt en laat daarom ook zijn persoonlijk assistent bij haar langsgaan. "Ik ben twee keer in de week bij haar en mijn broer bezoekt haar twee keer per week. Ik hou zielsveel van mijn moeder en wil dat er iedere dag iemand bij haar is, daarom gaat ook mijn assistent er twee dagen heen."

Dure truc

Dat zijn moeder niet naar Kloks nieuwe show House Of Horror kan komen, betekent ook dat ze niet kan zien hoe de illusionist een van zijn grootste trucs ooit uitvoert. Klok betaalde een fortuin voor het geheim van de zwaardenact van Hans Moretti. Daarbij kruipt hij geketend in een doos en mag het publiek zwaarden in die doos steken. "Ik zag die truc als jongetje van tien en heb 37 jaar wakker gelegen van hoe het zou kunnen."

Moretti’s zoon gunde Klok de truc. "Ik vind het niet heel chique om over geld te praten, want we praten over een wonder en een wonder is onbetaalbaar. Maar je zou er een huis van kunnen kopen."

Lees meer over:
Tip de redactie