Oksana Grigorieva krijgt een half miljoen dollar (ruim 448.000 euro) minder schadevergoeding van haar ex Mel Gibson, omdat ze in 2013 sprak over haar aanklacht voor huiselijk geweld bij radio-dj Howard Stern.

Dat bepaalde de rechter woensdag (lokale tijd), meldt TMZ. De 60-jarige acteur had in 2011 een regeling getroffen met Grigorieva, die ook de moeder is van zijn dochter, van 750.000 dollar (ruim 672.000 euro).

De regeling ging alleen door als Grigorieva niet meer over de aanklacht zou spreken in de media. De rechter heeft bepaald dat ze deze afspraak heeft geschonden, toen ze in het radioprogramma van Stern over de mishandeling door Gibson sprak. Daarom hoeft de acteur nu een half miljoen dollar minder te betalen aan haar.

Video: Ex Mel Gibson praat over mishandeling bij Howard Stern

Volgens TMZ was Gibson, voordat de mishandeling in de media bekend werd, van plan om haar 15 miljoen dollar (ruim 13 miljoen euro) te geven als ze het huiselijk geweld geheim hield. Grigorieva dacht echter meer geld te kunnen krijgen wanneer ze media-aandacht zou genereren.