Gerard Joling vindt Pierre Kartner 'een oude mopperkont'

Gerard Joling begrijpt niet dat Pierre Kartner, ook wel bekend als Vader Abraham, kritiek heeft op de keuze van de Jostiband om tijdens het jubileumconcert het lied Het kleine café aan de haven te laten zingen door Joling. De zanger vindt de 81-jarige Vader Abraham "een oude mopperkont".

"Hij zeikt altijd maar tegen iedereen en aan en moppert altijd", vertelt Joling woensdag in gesprek met Lex Gaarthuis op 100% NL

Het kleine café aan de haven is geschreven door Kartner, maar de zanger zelf is niet gevraagd om op te treden tijdens de viering van het vijftigjarig bestaan van de Jostiband. "Ik stond hoog op het lijstje van de Jostiband om mee te doen aan het concert en hij stond daar niet op. Daar kan ik niets aan doen", legt Joling uit.

De 56-jarige zanger wilde in eerste instantie een eigen liedje zingen, maar dat bleek niet mogelijk te zijn. "Dit was in zo'n kort tijdsbestek te moeilijk om in te studeren voor ze. Toen vroegen ze of ik dan misschien Het kleine café aan de haven wilde zingen. Nou, als het niet anders kan dan doen we dat gewoon." 

Volgens Joling hoeft Vader Abraham zich geen zorgen te maken. "Pierre heeft het liedje zelf geschreven dus hij krijgt ook netjes de rechten en de buma ervoor. Man, je bent 81, je hebt zoveel miljoen op de bank. Ga daar nou eens van genieten in plaats van altijd maar te mopperen. Ik snap dat niet hoor."

Lees meer over:
Tip de redactie