Een rechter heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd voor rapper Tyga, omdat hij dinsdag niet kwam opdagen bij een rechtszaak met zijn voormalige huisbaas over achterstallige betalingen.

Hij zou dinsdag door advocaten van zijn voormalige huisbaas worden ondervraagd over zijn financiën, schrijft TMZ.

De huisbaas beweert nog zo’n 480.000 dollar (432.000 euro) te krijgen van de 26-jarige muzikant. De man verhuurde een huis aan Tyga in Malibu (Californie), maar toen de rapper het huis verliet had hij nog een hoge huurachterstand.

De rapper heeft tot op de dag van vandaag die rekeningen niet betaald, maar kon in de tussentijd wel een auto kopen van 200.000 dollar (180.000 euro) voor zijn vriendin Kylie Jenner. De huisbaas stelt dat dit frauduleus is, en dat dit geld de rechtszaak beïnvloedt. Hij wil weten van de rapper waar hij zijn geld heeft bewaard.

Vergrootglas

De financiële situatie van Tyga ligt al langere tijd onder een vergrootglas, nadat hij meerdere auto's moest retourneren en uit zijn huis werd gezet.

Volgens de entertainmentsite weerhoudt dit de rapper echter niet om "een leven te leiden van een koning". Zo huurt hij recentelijk een huis voor zo’n 46.000 dollar (41.400 euro) per maand.