Het huwelijk van Dan Karaty (39) en zijn vrouw Natasha (35) is door de ziekte van hun zoon Daniel alleen maar sterker geworden. Dit vertellen ze in een gezamenlijk interview aan het tijdschrift JAN.

"Ik heb altijd al naar Tash gekeken en gedacht: wat een ongelooflijke vrouw", vertelt Karaty. 

De danser komt superlatieven tekort voor zijn echtgenote. "Zo mooi, zo krachtig, opgewekt en lief. Ik vond mezelf een ontzettende bofkont dat ik met haar samen was. Maar nu ik heb gezien hoe ze met deze levensbedreigende situatie van Daniel is omgegaan en hoe ze het hoofd koel en recht heeft gehouden, is mijn respect voor haar nog meer gegroeid."

"Ik ben ontzettend gelukkig met haar, met ons gezin en het leven dat we leiden en Daniels ziekte heeft dat gevoel bevestigd en bekrachtigd tot iets dat zo sterk is, dat ik niet wist dat het bestond."

Ernstig ziek

Daniel (nu bijna drie jaar) was acht maanden oud toen hij plotseling ernstig ziek werd. Hij bewoog niet meer, at niet meer, was compleet apathisch. Artsen wisten niet wat hem mankeerde. "Als je niet weet wat er aan de hand is, weet je ook niet waartegen je je moet wapenen. Je bent bang voor alles. De angst van het niet-weten is het ergst. Overleeft hij het wel? Als ook de dokters het niet weten, voel je je zo machteloos."

Vijf maanden lang leefden ze in onzekerheid. Daniel bleek een auto-immuunziekte te hebben. Deze is behandelbaar, het gaat nu veel beter met hem, er is zelfs een kans dat hij eroverheen groeit. Over de impact van deze periode op hun relatie zegt Natasha. "Ik houd alleen nog maar meer van Dan. Omdat je er in dit soort tijden achter komt wat je aan elkaar hebt. Dan is de meest sensitieve en ondersteunende man die er is."

Dan Karaty (39) is binnenkort te zien in het RTL-programma Dance, Dance, Dance en naast Lies Visschedijk in de film Soof 2.