'Hulk Hogan onderhandelt met Gawker over schikking'

Hulk Hogan is in onderhandeling met Gawker Media om een schikking te treffen over de miljoenen die het mediabedrijf de worstelaar verschuldigd is. 

Dit meldt The Wall Street Journal op basis van bronnen die op de hoogte zijn van de gesprekken.

Gawker publiceerde in 2012 een sekstape van Hogan. Op de beelden, die zonder Hogans medeweten werden opgenomen, is te zien hoe de voormalig worstelaar seks heeft met de vrouw van zijn toenmalige beste vriend. Gawker werd eerder dit jaar veroordeeld tot het betalen van 140 miljoen dollar schadevergoeding aan Hulk Hogan.

Het bedrijf heeft onlangs faillissement aangevraagd. Over een week volgt een openbare veiling. Daarmee verliest oprichter Nick Denton de controle over het bedrijf dat hij veertien jaar geleden oprichtte. Volgens de bronnen zijn beide partijen tijdens hun juridische strijd altijd in gesprek gebleven, soms op aandringen van de rechter en andere keren uit eigen beweging. Het is niet duidelijk of de nieuwe gesprekken tot een overeenkomst kunnen leiden.

Geruchten

Gawker laat in een verklaring weten: "We hebben deze geruchten afgelopen jaren veel vaker gehoord na uitspraken van de rechtbank en iedereen weet waar we desondanks nu zijn beland." Hulk Hogan, de worstelnaam van Terry Bollea, heeft nog niet gereageerd.

Volgens The Wall Street Journal kan Gawker met een schikking het proces van het faillissement niet stoppen, maar mogelijk blijft daardoor wel meer geld over na verkoop van het bedrijf.

Lees meer over:
Tip de redactie