Een van de leden van de populaire meidengroep Fifth Harmony heeft haar vertrek van Twitter aangekondigd. Normani Kordei deed dat uit protest tegen de racistische opmerkingen die ze op het sociale medium kreeg opgestuurd.

"De afgelopen vier jaar in de spotlight hebben me een dikke huid gegeven, maar de laatste 48 uur ben ik niet alleen gecyberpest, maar kreeg ik ook racistische tweets en plaatjes die zo weerzinwekkend zijn, dat ik mezelf niet langer wil blootstellen aan deze vorm van haat."

De meest recente aanval op Kordei begon toen zij er tijdens een interview even over deed iets aardigs te zeggen over Fifth Harmony-collega Camila Cabello. Vrijdag twitterde ze al dat de hatelijke opmerkingen daarover onnozel waren, omdat zij het beste voor heeft met de groep.

Later in het weekend was de maat vol voor de zangeres. "Ik ben niet de eerste zwarte ster die dit voor haar kiezen krijgt en ik zal zeker niet de laatste zijn. Ik wil dit moment aangrijpen om te zeggen dat liefde verder reikt dan haat in deze wereld. Je achter je computer verbergen om mensen aan te vallen, zeker op de kleur van hun huid, maakt je een lafaard."

Ook Cabello liet van zich horen op Twitter. "Ik tolereer geen enkele vorm van haat, racisme of discriminatie jegens wie dan ook op mijn tijdlijn, punt", scheef het bandlid. "Je hoeft geen ander te haten om mij te steunen - dat waardeer ik niet en het is niet hoe ik ben. Wees aardig en laat het achter je."