Klaas van der Eerden is weer thuis nadat hij eerder deze week tijdens zijn vakantie in Thailand schipbreuk leed op zee.

"Helemaal gezond, behalve dan dat ik door mijn rug ben gegaan, waarschijnlijk van de spanning'', schrijft de presentator en cabaretier zaterdag op Facebook.

De boot waarin Van der Eerden tijdens het vissen zat werd op zee aangevaren door een ander schip en is gezonken. Hij moest met de andere opvarenden zwemmen voor zijn leven. Na een lange zwemtocht wist hij met zijn gezelschap het eiland Koh Tao te bereiken. Na het ongeluk keerde Van der Eerden met zijn gezin eerder terug naar Nederland.

Nieuwe boot

Van der Eerden is een crowdfundingsactie gestart om een nieuwe boot bij elkaar te sparen voor de lokale visserman Ding. De Thaise schipper was onverzekerd en zit sinds het ongeluk in zak en as. ''De fundraising gaat de goede kant op. We zijn over de helft, maar kunnen nog alle hulp gebruiken", zegt Van der Eerden. ''Graag willen we hem helpen met de aanschaf van een nieuwe boot zodat hij snel weer de zee op kan met toeristen."

Inmiddels heeft Klaas 4.600 euro van de benodigde 8.400 euro bij elkaar gespaard. Van dat geld kan Ding een tweedehands houten boot met kajuit aanschaffen.