Veel bekende Nederlanders waren zaterdag tijdens de Canal Parade in Amsterdam voor het feest voor homoseksuelen, lesbiennes, transgenders en biseksuelen (LHBT).

André van Duin, Claudia de Breij, Alex Klaassen en Cornald Maas beoordeelden de ruim tachtig boten. ''Wij gaan vol voor de inhoud'', twitterde De Breij bij een foto van de juryleden. 

Karin Bloemen, die dit jaar werd gekozen tot homomoeder, zong op de boot van homobar De Regenboog. 

Art Rooijakkers en zijn sidekick Richard Groenendijk deden dit jaar verslag van de traditionele botenparade. ''Laat maar komen die Canal Parade'', twitterde Rooijakkers voor aanvang van de uitzending.

GTST-acteur Everon Jackson Hooi wenst iedereen een happy pride, net als Nicolette Kluijver. Kim Feenstra heeft een foto van haarzelf zoenend met Geraldine Kemper geplaatst om iedereen veel plezier te wensen in Amsterdam. 

Bekijk beelden van de Canal Parade:

Canal Parade Amsterdam evenaart recordaantal toeschouwers
Canal Parade Amsterdam evenaart recordaantal toeschouwers

Tolerant

Giel Beelen droeg een roze tuinbroek en was te vinden op de boot van zijn 3FM-collega Frank van der Lende waarop ook Willeke Alberti meevaarde.

Miryanna van Reeden sloeg een serieuze toon aan. ''Als we er zo trots op zijn dat Nederland ooit een tolerant land was, laten we dan ons best doen om dat weer te worden. En deze keer écht'', twitterde de actrice.

De tachtig deelnemende boten aan de Canal Parade vertrokken vanaf het Westerdok en vaarden via de Prinsengracht, Amstel en Nieuwe Herengracht naar het Oosterdok.