Renée Zellweger schrijft in een essay haar frustratie over de media-aandacht voor haar uiterlijk van zich af. 

Nadat de actrice in 2014 op een rode loper was gefotografeerd, kwam een geruchtenmachine op gang over mogelijke plastisch chirurgische ingrepen. 

"Het ooglift-roddelverhaal zelf deed er niet toe, maar het werd de catalysator voor mijn betrokkenheid in serieuze nieuwsverhalen over zelfacceptatie en vrouwen die toegeven aan de sociale druk om er op een bepaalde manier uit te zien", schrijft de 47-jarige actrice op Huffington Post.

"Dat speculaties in roddelbladen ook een onderwerp werden in serieuze media, maakt wel uit." De actrice vindt het zorgelijk hoe belangrijk uiterlijk is in deze samenleving. 

"Het neemt steeds meer tijd weg van belangrijke zaken die onze wereld veranderen." Zellweger besluit haar essay met de wens dat het publieke debat meer gaat over het verbeteren van de wereld.

Vorige maand schreef Jennifer Aniston ook een essay waarin ze haar frustratie uitte over de aandacht voor haar uiterlijk en roddels over een eventuele zwangerschap. "De manier waarop de media mij portretteert geeft de ontmenselijking van vrouwen weer."