American Sniper-acteur Bradley Cooper had niet verwacht dat fans van de film boos zouden reageren op zijn aanwezigheid bij de Democratische conventie.

In The Late Late Show With James Corden besprak Cooper de kritiek die hij op sociale media kreeg van Republikeinse fans die hem in het publiek zagen zitten op het politieke evenement in Philadelphia.

De acteur speelde in de film Chris Kyle. Zowel deze omgekomen scherpschutter als regisseur van de film Clint Eastwood staan bekend om hun Republikeinse achtergrond.

Cooper is echter een fan van de huidige Democratische president Barack Obama. "Ik vind hem een ongelooflijke president. Dit was waarschijnlijk een van de laatste keren dat we hem hoorden spreken en ik vond het geweldig dat ik daarbij mocht zijn."

Alhoewel de acteur niet uitsprak voor wie hij zal stemmen in november, laat dat zich niet moeilijk raden. Cooper sprak de afgelopen jaren vaker lovend over initiatieven van Obama, maar toen de president in 2008 in de voorverkiezingen tegenover Hillary Clinton stond, gaf de acteur een donatie aan de verkiezingsstrijd van de voormalige first lady.