Chaka Khan keert vrijdag voor het eerst sinds haar verblijf in een afkickkliniek weer op het podium terug. De 63-jarige zangeres kon bijna een maand niet optreden omdat ze zich op liet nemen in een kliniek om af te rekenen met haar verslaving aan pijnstillers.

"Ik heb zin om weer op te treden", zegt de zangeres in een interview met The Atlanta Journal-Constitution. Chaka Khan is van plan een goede show neer te zetten.

"Ik hoop dat ik iedereen weet te raken met een paar nummers. Het is heel moeilijk een goede setlist samen te stellen, maar we denken er nu een te hebben waar iedereen blij van wordt."

Chaka Khan, pseudoniem van Yvete Marie Stevens, was een goede vriendin van de in april plotseling overleden Prince. Volgens geruchten spoorde zijn afhankelijkheid van pijnstillers de zangeres aan hulp te zoeken.

Vriendschap

Chaka Khan is van plan tijdens haar optredens stil te staan bij haar vriendschap met Prince. "Mijn eerbetoon aan Prince is privé en persoonlijk", antwoord ze op de vraag of er een eerbetoon komt. "We hebben samen een cd gemaakt, Come 2 My House. Een aantal nummers daarvan verwerken we in de show zodat ik over hem en onze gezamenlijke geschiedenis kan praten."