Empire-acteur Terrence Howard is verwikkeld in een rechtszaak die is aangespannen door een managementbureau dat stelt hem geholpen te hebben bij zijn acteercarrière.

Dit bedrijf, Authentic Talent, beweert dat de acteur een mondelinge overeenkomst heeft verbroken door geen commissie af te dragen. The Hollywood Reporter had inzage in de rechtbankstukken.

De acteur huurde Authentic Talent in 2013 in. Uit de rechtbankstukken zou blijken dat hiermee zijn acteercarrière nieuw leven in werd geblazen.

Het bedrijf zou hem via loopbaanbegeleiding hebben geholpen aan de rol van Lucious Lyon in de FOX-serie Empire.

Omzet

Howard stopte de samenwerking met het bureau, dat nu 10 procent opeist van zijn omzet in de entertainmentindustrie die hij te danken zou hebben aan het bedrijf.

Howard zou een contract hebben waarmee hij zeven seizoenen aan Empire is verbonden. Authentic eist een deel van de opbrengsten, zoals gebruikelijk is in de branche.

Geen reactie

Terrence Howard heeft nog niet publiekelijk gereageerd op de rechtszaak die hem boven het hoofd hangt. Uit de stukken zou blijken dat hij in e-mails aanvankelijk heeft toegezegd dat hij commissie zou afdragen.