De openingsceremonie van de Olympische Spelen zal vrijdag diverse facetten van het leven in Brazilië laten zien. Zo wordt het Braziliaanse model Gisele Bündchen tijdens de festiviteiten door een acteur beroofd op de catwalk.

Enkele aanwezigen bij de repetitie van de ceremonie in het Maracana stadion, die vrijdag naar verwachting door negenhonderd miljoen mensen wereldwijd zal worden bekeken, brachten maandag verslag uit.

In de drie uur durende opening wordt volgens de ooggetuigen een lied gezongen over het hoge aantal verkeersdoden in Rio en wordt Bündchen op de melodie van het nummer The Girl From Ipanema overvallen door een acteur.

Boeien

De scène heeft een positief einde: de politie achtervolgt de dief en slaat hem in de boeien. Meerdere internationale media, waaronder Business Insider, namen de berichtgeving van de ooggetuigen over.

Aan de ceremonie werken vijfduizend vrijwilligers en driehonderd professionele dansers mee. In de ceremonie staan de geschiedenis, muziek en overwinningen van Brazilië en de bijdragen van het land aan de wereld centraal.