De ouders van de in juni omgekomen Star Trek-acteur Anton Yelchin spannen een rechtszaak aan tegen Fiat Chrysler. Ze houden de autofabrikant verantwoordelijk voor de dood van hun zoon.

Yelchin kwam om het leven toen zijn geparkeerde Jeep Grand Cherokee achteruit van de oprit van zijn huis rolde. De 27-jarige acteur overleed ter plekke nadat hij beklemd raakte tussen zijn auto en een tuinhek.

Zijn ouders slepen Fiat Chrysler voor de rechter, samen met de fabriek ZF North America waar de auto is gemaakt en autodealer AutoNation die de Jeep verkocht. De advocaat van de nabestaanden zegt tegen TMZ dat de Yelchins een hoge schadevergoeding eisen, bedoeld als straf, omdat ze van mening zijn dat hun zoon is overleden als gevolg van levensgevaarlijke defecten aan zijn voertuig.

Kort na Yelchins dood zijn ook andere consumenten een rechtszaak begonnen tegen Fiat Chrysler. Zij baseren zich op driehonderd andere incidenten waarbij auto's na het parkeren wegrolden. In april besloot Fiat Chrysler wereldwijd al 1,1 miljoen auto's terug naar de garage te halen vanwege dit defect.