Ron Boszhard kiest bij het boeken van een vakantie voor luxe. De presentator en acteur heeft "een bloedhekel" aan kamperen.

"Ik vind het verschrikkelijk. Geef mijn portie maar aan fikkie. Met je wc-rol over zo'n camping. Dapper dat mensen het doen, maar ik ben er niet op gebouwd", aldus de presentator in AD.

Voor zijn vakantie kiest Boszhard luxere slaapplekken uit, zo ook tijdens zijn meest recente vakantie waarbij hij tourde door België. "Van het ene hotel naar het andere; ik houd van een goede nachtrust."

De presentator verschilt daarin met zijn tv-alter ego in de jeugdserie Bij Ron op de camping, dat komende maandag een vervolg krijgt bij AVROTROS. In Bij Ron in het pension gaat Boszhard met zijn tv-familie aan de slag in een pension. Daarna volgt nog een serie waarin Boszhard terugkeert op de camping.

Ondanks dat hij in de serie gewoon Ron Boszhard is, speelt hij niet zichzelf. "Ik speel de Ron die kinderen kennen van mijn andere programma's voor Zapp", legt hij uit. "Maar mijn karakter in de serie lijkt niet op wie ik écht ben: hij is een nogal valse, luie man."

Zijn 19-jarige zoon heeft ook een rol in de televisieserie, maar heeft gewoon auditie moeten doen. Ook zijn dochter deed auditie, maar die was te oud. "Ik ben al bezig met nieuwe aanwas voor een rol in het pension, haha. Mijn vriendin is op 12 oktober uitgerekend, ik kijk er enorm naar uit om weer vader te worden."