Ranomi Kromowidjojo deelt tijdens Olympische Spelen geen kamer met vriend

Ranomi Kromowidjojo slaapt tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro niet op een kamer met haar vriend Ferry Weertman. De twee doen allebei mee en moeten zich volledig kunnen concentreren op hun prestaties.

"Dat gaat gewoon niet als je moet presteren. Onze ritmes zijn totaal verschillend. Ik zwem mijn finales ergens rond middernacht. Dan moet Ferry slapen omdat hij misschien al om vijf uur op moet", aldus Kromowidjojo in een interview met NU.nl.

De drievoudig olympisch kampioene verwacht ook niet dat haar vriend zal kijken naar haar wedstrijden. "Of hij moet toevallig niet kunnen slapen. Maar hij heeft zijn nachtrust wel nodig. (...) Met het oog op zijn prestaties is het beter om gewoon door te slapen. Hij zal in ieder geval niet op de tribune zitten tijdens mijn finales."

Als Kromowidjojo zelf geen medaille wint blijft ze niet om te kijken naar Weertman. "Ik neem dan de tussentijdse terugvlucht met de Nederlandse sporters die al klaar zijn. Bij een medaille blijf ik wel tot het einde."

Terugvlucht

Die keuze is er niet per se een van de zwemster. "Ik moet wel, zo zijn de regels van NOC*NSF. Een medaille pakken heeft dus een mooi extra doel voor me. Dan mag ik blijven en weet ik zeker dat ik Ferry zie."

De 25-jarige Kromowidjojo verdedigt op de Spelen haar titels op de 50 en de 100 meter vrije slag. De een jaar jongere Weertman hoopt op een medaille op de 10 kilometer bij het open water zwemmen.

Lees hier het volledige interview met Kromowidjojo.

Lees meer over:
Tip de redactie