Jos Verstappen niet vervolgd in mishandelingszaak vader

Jos Verstappen wordt door het Openbaar Ministerie (OM) niet vervolgd voor mishandeling van zijn vader. Frans Verstappen trok de aangifte na een handgemeen begin deze week al in. 

Het Openbaar Ministerie laat in een persbericht weten de zaak voorwaardelijk te hebben geseponeerd. Als Jos Verstappen de komende twee jaar geen strafbare feiten pleegt wordt hij niet vervolgd in de zaak. Verstappen wil dat de zaak van het vermeend mishandelen van zijn vader onvoorwaardelijk wordt geseponeerd. 

Geert Jan Knoops, raadsman van Verstappen, gaat het OM vragen geen proeftijd aan de seponering te verbinden. Volgens Knoops heeft zijn cliënt op overtuigende wijze aangetoond "dat geen sprake is geweest van enige mishandeling."

De Telegraaf publiceerde woensdag een interview met Frans Verstappen, die zei te zijn mishandeld door zoon Jos. Dat zou zondag zijn gebeurd na afloop van de Grand Prix van Hongarije, waar kleinzoon Max vijfde werd. Later ontkende hij het door de Telegraaf opgetekende verhaal weer en trok de aangifte in.

Het OM heeft in de uitspraak rekening gehouden met de omstandigheden die mede door Frans Verstappen naar voren zijn gebracht.

Tip de redactie