Frans Verstappen trekt aanklacht tegen zoon Jos in

Frans Verstappen gaat de aanklacht tegen zijn zoon Jos Verstappen intrekken, vertelt hij aan L1. 

"Het is een privézaak tussen mij en Jos", zegt de vader van de voormalig autocourreur. 

"Ik heb genoeg gelezen vanmorgen, iedereen wil zijn woordje doen, maar het is iets wat Jos en ik hebben en dat wil ik binnenshuis houden", vertelt Verstappen. Hij laat weten de aangifte tegen zijn zoon zondagavond te hebben gedaan, maar dat het een emotionele reactie was op de gebeurtenissen in zijn ijssalon in het Limburgse Montfort.

"Hij stond ineens op omdat we een zware discussie hadden. Een discussie over Formule 1, anders is er geen discussie." Jos Verstappen is de vader van Max Verstappen, die momenteel hoge ogen gooit als Formule 1-coureur.

Duw

"Hij duwde me tegen de schouder. En ik zat op een stoel, zo leunend op twee poten." Verstappen viel daardoor op de grond. Ook zat er 'wat bloed' aan de muur. "Ik heb contact gehad met Jos en vanavond zijn we weer bijeen, dus er is niks aan het handje." 

De politie laat desgevraagd weten de aanklacht gewoon te onderzoeken.

De Telegraaf berichtte woensdagochtend dat Jos Verstappen zijn vader zondag "in elkaar had geslagen". "Ik moet nog een uitgebreide verklaring gaan afleggen bij de politie, maar hier ligt wel de grens. Jos heeft gewoon losse handen", zou Frans Verstappen tegen de krant hebben gezegd. 

Later op de dag ontkende Verstappen die uitspraken op Radio538. "Die achterlijke krant. Het is één groot lulverhaal. Jos kapot maken, Max kapot maken en opa kapot maken. Stelletje honden zijn het."

Lees meer over:
Tip de redactie