Loes Luca heeft de afgelopen weken vaak aan de dood gedacht. Bij de actrice werd een goedaardige cyste op haar eierstokken ontdekt waar ze aan geopereerd moest worden.

"Ja, ik heb vaak aan de dood gedacht. Ik mag niet eerder gaan dan mijn moeder, heb ik tegen mezelf gezegd", aldus de 62-jarige actrice in AD.

Door de cyste moest Luca haar rol in In de ban van Broadway deze zomer weggeven aan Ellen Pieters. Nu ze bijna helemaal is hersteld van de operatie neemt de actrice op 24 augustus de rol weer over. "Ik kan niet wachten tot ik weer mag beginnen. Ik heb het enorm gemist."

De actrice kreeg lovende recensies voor haar optreden tijdens de premièrevoorstelling, waardoor ze met een goed gevoel aan de operaties begon. "Dat vond ik toch wel prettig. Als ik niet meer terug op het toneel zou komen, had ik in elk geval iets goeds achtergelaten."

Nu de operatie achter de rug is, kan Luca uitkijken naar de voorstellingen in augustus en de voorstelling Pilp Fiction die ze volgend jaar met Peter Heerschop en Viggo Waas gaat opvoeren. "Maar goed, er kan altijd iets tussenkomen. Dat heb ik inmiddels wel geleerd."

Video: Loes Luca: 'Ik heb in een rot tijd geleefd'