Gijs Staverman heeft er geen spijt van dat hij zijn passie radio maken heeft verkozen boven het stichten van een familie. "Ik heb nooit de ambitie gehad een gezin te leiden."

In gesprek met De Telegraaf vertelt de 50-jarige radio-dj dat hij altijd getrouwd is geweest met zijn werk. "Nee, ik zal op mijn sterfbed zeker geen spijt hebben van mijn keuze voor radio. Dat is de liefde van mijn leven."

Staverman is naar eigen zeggen "al een hele tijd" vrijgezel en denkt dat dat iets te maken heeft met zijn keuze om vol voor zijn werk te gaan. "Het zou leuk zijn om weer hoteldebotel verliefd te worden, maar nu ik rustiger en ouder ben vind ik het ook wel heel prettig zo. De gedachte: ik moèt een relatie hebben, anders is het zielig. Dat heb ik helemaal niet meer."

Jarenlang was de radio-dj heel bekend en kon hij niet een club in zonder dat mensen hem aanspraken. Inmiddels is het rustiger geworden. "Geleidelijk aan is dat veranderd. Nee, dat doet me niks. Mijn werk is het allerbelangrijkste wat ik doe. Erkenning is natuurlijk leuk en heerlijk. Maar of ik nu hier op dit terras herkend word of niet zal me dan toch een zorg zijn?"