De rechter heeft de lasterzaak die de vader van Christian Slater zijn vader tegen zijn zoon had aangespannen maandag afgewezen. 

Het besluit viel volgens New York Daily Mail nadat de 77-jarige Thomas Knight Slater maandag zonder advocaat in de rechtbank verscheen.

Hij hield zelf een toespraak, waarin hij zei dat zijn zoon "het recht op vrijheid van meningsuiting heeft, maar niet het recht mij zwart te maken". Zijn zaak heeft volgens de rechter onvoldoende juridische basis. Pa Slater gaat in beroep. "Christian zal hier niet mee wegkomen."

De vader spande een rechtszaak aan nadat zijn zoon in de media vertelde over zijn depressies. Hij vindt dat zijn acteercarrière hierdoor verpest is. Thomas Knight Slater had vroeger eerder een bescheiden carrière als acteur onder het pseudoniem Michael Hawkins.

De 48-jarige Mr. Robot-acteur leverde in april documenten in bij de rechtbank om zijn uitspraken te ondersteunen. Daarbij zaten persoonlijke verhalen van zijn moeder en ansichtkaarten die zijn vader hem stuurde. Daarin schrijft zijn vader dat Slater zijn succes aan hem te danken heeft en niets voorstelt zonder hem.