Oud-basketballer Michael Jordan doneertt twee miljoen dollar aan twee instanties om zo de relatie tussen politie en minderheden te verbeteren.

Dat liet hij weten in een brief, gepubliceerd op de website The Undefeated.

Het Instituut voor de Gemeenschap en Politie en de burgerrechten-beweging NAACP krijgen ieder een miljoen dollar. "Ik weet dat deze donaties niet gelijk voor een oplossing zorgen, maar ik hoop wel dat het verschil kan maken", schrijft de 53-jarige Jordan maandag.

De oud-basketballer van Chicago Bulls is tot dit besluit gekomen nadat er in de Verenigde Staten door de politie ongewapende Afro-Amerikanen werden doodgeschoten en er aan de andere kant politiemannen uit het niets werden vermoord.

"Ik heb van mijn ouders geleerd dat het niet uitmaakt wat voor ras je bent en wat voor achtergrond je hebt. We moeten blijven zoeken naar een oplossing die ieder persoon gelijke rechten geeft. En we moeten zoeken naar een manier om politieagenten onvoorwaardelijk te respecteren."

Samenwerking

Jordan hoopt met de donaties ook ervoor te zorgen dat de twee organisaties met elkaar gaan samenwerken. "Ik hoop dat ze elkaar kunnen vinden en dat we in de toekomst weer een wederzijds vertrouwen tussen politie en de gemeenschap zien."