Tjitske Reidinga heeft met haar ex Vincent Croiset een goede band. Ook met elkaars nieuwe partners kunnen ze het prima vinden. "De nieuwe vriendin van Vincent is ook een heel goede vriendin van mij, dus we hebben nu een soort uitgebreide familie."

De actrice had echt het gevoel dat het wel goed zat met hun nieuwe samengestelde familie toen ze met haar kinderen op vakantie was, vertelt ze in gesprek met weekblad Viva.

"Een van de kinderen zei: 'Ik vind het altijd zo vervelend om te zeggen dat jullie gescheiden zijn, want zo voelt het helemaal niet.' Toen dacht ik: beter dan dit kan gewoon niet."

Reidinga en Croiset maakten in maart 2014 bekend uit elkaar te gaan. De actrice bleek sinds enige tijd een relatie te hebben met Peter Blok, die scheidde van zijn vrouw Maria Goos. Inmiddels zijn Reidinga en Blok nog steeds samen en heeft Croiset een relatie met actrice Tina de Bruin.

"We wonen allemaal dicht bij elkaar en omdat we alle vier acteren, hebben we verschillende tijden en projecten. Als de één zegt: 'Kunnen ze een extra nacht bij jou' of: 'Mogen ze nog een dag hier blijven?' is dat nooit een probleem. Als ik soms hoor hoe dat bij anderen gaat, word ik daar heel verdrietig van."

Co-ouderschap

Los van de negatieve kanten van een scheiding, merkt Reidinga dat er positieve punten zijn aan co-ouderschap.

"Je kunt weer eens uitslapen als de kinderen bij de ander zijn, en een gesprek afmaken waardoor je toch weer een beetje opgeladen bent als zij komen. En de tijd dat ze er zijn, geniet ik ook veel bewuster van hen."