Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Prins Harry sprak jarenlang niet over dood prinses Diana

Prins Harry heeft er spijt van dat hij jarenlang niet gepraat heeft over de dood van zijn moeder, prinses Diana. De 31-jarige prins verloor bijna twintig jaar geleden zijn moeder en heeft tot drie jaar geleden daar amper over gesproken.
Door NU.nl

"Het is oké om verdrietig te zijn, maar je moet er wel over praten. Het is geen zwakte. Zwakte is een probleem hebben en het niet herkennen en er niets aan doen", aldus de prins volgens BBC.

De 31-jarige zoon van prins Charles en wijlen Diana sprak tijdens een evenement voor psychische gezondheid over zijn eigen verdriet. Daarmee probeerde de prins, samen met verschillende topsporters, aandacht te vragen voor onbegrip over psychische problemen.

Video: Prins Harry spreekt over verlies moeder

"Het is makkelijk om te kijken naar een topsporter als Rio Ferdinand en te zeggen: 'je krijgt zoveel geld, je bent een succesvolle voetballer en je hebt snelle auto's'. Maar aan het einde van de dag is het wel zo dat hij zijn vrouw is verloren terwijl hij pas net zijn leven met haar was begonnen. Natuurlijk ervaart hij pijn, het maakt dan niet uit dat hij een fantastische baan heeft."

Rio Ferdinand, die vorig jaar zijn echtgenote verloor aan kanker, vroeg tijdens het evenement aan de prins welke dingen hij heeft moeten doorstaan na het overlijden van zijn moeder. "Hij heeft dingen meegemaakt waar mijn kinderen ook doorheen gaan. Om hem te horen over zijn ervaringen is heel belangrijk voor mij."


Lees meer over:

Prins HarryPrinses Diana

Aanbevolen artikelen