Imca Marina heeft haar intrek genomen in een woonboerderij in het Noord-Hollandse Hem, nadat haar pand De Vicarie in Midwolda door de bank was geveild. Maar de zangeres spreekt in het AD de berichten tegen dat ze is ondergedoken en in zak en as zou zitten.

"Het is hier de zoete inval", zegt Marina over haar nieuwe verblijf. En voor de bank, die maandag langs komt om haar financiële situatie door te nemen, is ze niet bang. "Prima, ik heb niks te verbergen!"

De 75-jarige zegt veel toekomstplannen te hebben. Zo voltrekt de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand zaterdag het huwelijk van Gay Pride-directeur Lucien Spee, is ze bezig met een boek over de mythologische kant van planten en mensen en wil ze in een klooster een cursus Gregoriaans zingen volgen. Ook staat de zangeres nog minstens zes keer per maand op het podium.

"Ik sukkelde een tijdje met mijn stem, maar sinds die hartoperatie haal ik alle hoge noten weer", zegt de zangeres tegen de krant. "Op het podium voel ik zo veel energie. Zolang ik gezond blijf, en de mensen het leuk vinden, wil ik hen die warmte blijven geven."