SPRUNDEL - "Tokkie hé, Tokkie ho, ze stelen overal de show." Deze tekst moet heel het zuiden van Nederland met carnaval gaan meezingen. Tenminste, dat is de hoop van de Gebroeders Ko, En Gij Dan en Manfred Jongenelis. Volgende week wordt de carnavalsplaat Tokkie hé, Tokkie ho landelijk uitgebracht.

Zanger Conny Huybregts, ofwel 'En Gij Dan' vroeg aan de Gebroeders Ko of ze een carnavalsnummer voor hem wilden schrijven. "Zij kwamen toen terug met deze hit. Nou, dat kon ik niet weigeren natuurlijk", aldus Huybregts donderdag.

Hij wil echter niet de draak steken met de inmiddels bekende asociale familie. "Eigenlijk zijn ze best wel toppie." Het eerste optreden is waarschijnlijk op 14 november in een café in het Brabantse dorp St. Willibrord. De familie Tokkie is daarbij uitgenodigd.

De familie Tokkie/Ruijmgaart (moeder heet Tokkie, vader en kinderen heten Ruijmgaart) verwierf landelijke bekendheid na een documentaire op televisie over de zoektocht naar een nieuwe woning. De familie was uit huis gezet na een uit de hand gelopen burenruzie.