De autoriteiten van Toronto hebben een officiële waarschuwing gestuurd naar Justin Bieber. Daarin wordt hem met klem geadviseerd niet op de foto te gaan met wilde dieren. 

De zanger deed dat de afgelopen maanden meermaals in de Canadese stad, wat hem veel kritiek opleverde.

Dierenrechtenorganisatie PETA klaagde eerder al bij de Toronto Animal Services over Biebers foto met een Bengaalse tijger en een leeuwenwelpje.

In april ging Bieber met de tijger op de foto tijdens een feestje ter gelegenheid van de verloving van zijn vader, in mei knuffelde hij backstage met een jong leeuwtje.

Wet overtreden

Volgens de autoriteiten van Toronto overtrad Bieber een lokale wet door de dieren te tonen. In de Canadese stad mogen katachtigen niet gehouden worden, met uitzondering van huiskatten.

Toronto Animal Services heeft nog geen reactie gehad van Bieber of zijn team, liet een woordvoerder weten aan The Hollywood Reporter.

Volgens PETA is het duidelijk dat Bieber een dierenliefhebber is, maar pakt hij het verkeerd aan. “Net als de meeste andere mensen heeft hij geen idee wat zich achter de schermen afspeelt.”

Zo komt de tijger waarmee Bieber op de foto ging volgens PETA uit een dierentuin waar de beesten geregeld worden geslagen.