Micky Hoogendijk heeft ervoor gekozen een leven als onafhankelijk kunstenaar te leven. Om haar hoofd boven water te kunnen houden woont ze onder andere met een huisgenoot samen.

Hoogendijk, die in 2015 van presentator Adam Curry scheidde, is fotograaf en exposeert wereldwijd in diverse galerieën. Daarvoor moet ze veel vliegen, wat haar dikwijls op kosten jaagt, zegt ze in gesprek met Nieuwe Revu.

Maar de 46-jarige Amsterdamse weet waar ze op kan beknibbelen, zodat ze haar manier van leven kan financieren.

"Ik sta in Los Angeles geregistreerd, daar staan mijn spullen ook. Ik heb een roommate om zodoende een lief klein appartementje te kunnen bekostigen en als ik langere tijd weg ben, verhuur ik het. Qua reizen kies ik voordelige vluchten uit, ik ken alle websites met aanbiedingen voor goedkope tickets. Ik heb het niet breed en moet veel dingen laten voor mijn werk."

Afzien

Hoogendijk geeft toe dat een bestaan als kunstenaar vaak afzien is, maar ze is er ondertussen trots op dat ze kan leven van haar fotografie.

"En hoewel ik heb geroepen dat ik de hele aardbol kan zien door dit werk, vind ik het nog steeds absurd dat dat nu ook echt gaande is. Langzaam ben ik de overgang aan het maken van overleven naar leven."