'Taylor Swift dreigde Kanye West met aangifte na opnames telefoongesprek'

Taylor Swift heeft naar verluidt enkele maanden geleden Kanye West gedreigd met aangifte nadat bekend werd dat de rapper opnames had gemaakt van hun telefoongesprek.

Entertainmentwebsite TMZ heeft een brief van de advocaten van de zangeres in bezit, waarin staat dat het stiekem opnemen van een gesprek verboden is. West vroeg tijdens het gesprek om toestemming voor het gebruiken van een zin over de zangeres in het nummer Famous.

In de brief werd West verzocht die opname te verwijderen. Daarnaast mocht het niet verspreid worden, aldus de advocaten.

Video: Kanye West belt met Taylor Swift over teksten

Snapchat

Maandagochtend plaatste Kim Kardashian, de vrouw van de rapper, de opnames van dat gesprek echter op Snapchat. In de video’s vraagt West of hij de naam van Taylor mag gebruiken in een van zijn nummers.

Hij vervolgt met: "Ik denk dat dit echt heel gaaf is om te hebben", waarop de zangeres reageert met: "Ik weet het! Het is een soort compliment. Ik waardeer het enorm dat je om mijn goedkeuring vraagt. Bedankt."

Nooit gebeurd

Swift blijft er echter bij dat West haar de tekst van het nummer nooit heeft laten horen. Kort nadat Kardashian de video’s met de telefoongesprekken online plaatste, reageerde de zangeres op Instagram met: "Waar is de video waarin Kanye me vertelt dat hij me 'die b*tch' gaat noemen? De video bestaat niet want dat is nooit gebeurd." 

"Ik zou het fijn vinden als ik uitgesloten kan worden van dit verhaal, waar ik ongevraagd onderdeel van ben sinds 2009", besluit ze.

Lees meer over:
Tip de redactie