The Game spreekt bendeleiders Los Angeles toe over geweld

Op uitnodiging van The Game zijn bendeleiders, politie en inwoners zondag samengekomen in Los Angeles om het geweld in de armere buurten van de metropool te bespreken.

De rapper riep enkele uren voor de lokale anti-geweld top op Instagram leden van alle gangs op samen te komen om een gesprek te hebben over "de invloed die we hebben op de jeugd in onze buurten, en over hoe we betere rolmodellen voor hun kunnen zijn."

"De verdrietige waarheid die niemand onder ogen wil zien is dat, voor we ervoor kunnen zorgen dat onze levens er toe doen voor anderen, we eerst moeten laten zien dat onze levens er toe doen voor onszelf", schreef de rapper, verwijzend naar het hoge aantal bendemoorden in Los Angeles. 

"Wij hebben onszelf meer vermoord dan welke andere bevolkingsgroep dan ook, met flinke afstand. De percentages van het vermoorden van zwarten door zwarten, zwarten door bruinen, bruinen door zwarten en bruinen door bruinen zijn gigantisch vergeleken met moorden op ons door anderen. Dat is verschrikkelijk en dat moet stoppen", aldus The Game.

Video: Rapper The Game over geweld LA

Veiligere wereld

Tijdens de bijeenkomst vertelde The Game volgens The Hollywood Reporter geëmotioneerd over de dood van een bendelid waarmee hij in een pleeggezin opgroeide in de wijk Compton. Hij gaf aan in actie te willen komen, omdat hij een veiligere wereld wil creëren voor zijn 5-jarige dochter.

Na afloop deelde de rapper een pamflet uit en riep leden van gangs op het te ondertekenen. Daarin beloven zij niet alleen zich niet meer schuldig te maken aan geweld, maar ook geen drugs te gebruiken, vrouwen geen 'bitch' te noemen en zwarte media en zwarte artiesten te steunen. The Game deelde het document later ook op Instagram.

Lees meer over:
Tip de redactie