Twee maanden voor haar tragische dood heeft Amy Winehouse volgens haar ex-man Blake Fielder-Civil een zelfmoordpoging gedaan. Het is deze maand vijf jaar geleden dat Winehouse overleed aan alcoholvergiftiging.

Fielder-Civil vertelt aan de Engelse tabloid The Sun dat Winehouse hem belde om te vertellen dat het hun trouwdag was. Het telefoontje kwam echter ongelegen. De vriendin van Fielder-Civil was aan het bevallen, waardoor hij het gesprek kort hield.

Een dag later belde hij haar terug. "Toen vertelde Amy dat ze zich had gesneden. Heel erg had gesneden."

Verslaafd

Fielder-Civil en Winehouse waren van 2007 tot 2009 met elkaar getrouwd. In die periode waren ze verslaafd aan heroïne. "Na onze scheiding waren de mensen rondom Amy dolblij dat ze niet meer met mij was. Daar waren ze meer mee bezig dan met de gezondheid van Amy, terwijl er nog een hoop moest gebeuren met haar", zegt Blake nu.

Over zijn eigen rol in het overlijden van de zangeres is hij niet mild. “Ook ik heb er schuld aan.” Fielder-Civil is ervan overtuigd dat Amy uiteindelijk zelfmoord heeft gepleegd. "Ze wist hoeveel drank ze aankon. Als ervaren drinker wist ze dat dondersgoed."

Hij vermoedt dat de zangeres hoopte dat er iemand langs zou komen om haar te helpen. "Maar dat gebeurde niet en zo dronk ze zich helemaal alleen de dood in." De Britse zangeres werd 27 jaar oud.