Camiel Eurlings heeft aangifte gedaan tegen zijn ex-vriendin, die hem beschuldigt van mishandeling.

In de aangifte beschuldigt hij de vrouw van een poging tot chantage, dan wel afpersing en van smaad. Dat blijkt uit een verklaring die in handen is van het AD.

In februari werd bekend dat Eurlings werd aangeklaagd voor zware mishandeling. De 33-jarige Tessa Rolink deed in december aangifte tegen hem. Hij zou haar in juli 2015 ernstig hebben mishandeld, waar ze verwondingen aan overhield. Zo zou ze onder meer een hersenschudding, gebroken elleboog, gescheurde oorlellen en enkele kneuzingen zijn opgelopen.

Binnenkort vertrekt de 42-jarige oud-CDA-minister naar Rio de Janeiro, waar hij als Nederlands lid van het Internationaal Olympisch Comité aanwezig is bij de Olympische Spelen. Hij bekleedde van 2011 tot en met 2014 een hoge functie bij Air France-KLM.

Verklaring

"De heer Eurlings heeft kennis genomen van de aangifte die jegens hem is gedaan van een vermeend incident dat vierenhalve maand voorafgaand aan het doen van deze aangifte zou hebben plaatsgevonden", schrijft zijn advocaat Geert-Jan Knoops. "De aangifte berust op feitelijke onjuistheden. De heer Eurlings heeft de aangifte gemotiveerd en gedocumenteerd betwist."

"In verband met de aangifte die jegens hem is gedaan, heeft hij bij gelegenheid van zijn verhoor bij de politie zelf aangifte gedaan jegens de aangeefster", is te lezen in de schriftelijke verklaring.

Eurlings wil volgens de verklaring de kwestie niet verder voeren via de media. Hij zal zich, volgens Knoops, verder onthouden van commentaar.