Robert Downey Jr. jurylid in rechtszaak

Robert  Downey Jr. moet deze week oordelen als jurylid in een rechtszaak in de Verenigde Staten. In plaats van de gebruikelijke miljoenen die hij verdient bij een filmproject, krijgt hij voor zijn werk deze week ongeveer 15 dollar per dag.

Downey Jr. is sinds maandag aanwezig bij het proces en oordeelt vanaf vrijdag met de andere juryleden. In de zaak moet hij een oordeel vellen over de schuldigen van een auto-ongeval, waarbij geen ernstig gewonden of doden zijn gevallen. Woensdag werd hij voor het eerst bij de rechtbank gefotografeerd, meldt TMZ.

Bij een juryrechtspraak moet een groep burgers, die een afspiegeling vormen van de samenleving, oordelen over de schuldvraag van een verdachte. Volgens entertainmentsite is de 51-jarige acteur opgenomen in de jury omdat hij eerlijkheid uitstraalt. Een bron laat weten aan TMZ dat het erop leek dat de acteur het naar zijn zin had.

Downey Jr. is zelf ooit ook in aanraking gekomen met justitie. In 1996 werd hij gearresteerd vanwege het bezit van drugs en een ongeladen vuurwapen. In 1999 moest hij een jaar de gevangenis in.

Lees meer over:
Tip de redactie