De politie in Maastricht heeft een drone van André Rieu in beslag genomen, schrijft De Limburger donderdag.

Afgelopen weekend liet de orkestleider tijdens een van zijn uitverkochte concerten op het Vrijthof een drone met hightechapparatuur boven het 12.000-koppige publiek cirkelen om filmopnamen te maken.

Omdat hij hiervoor geen toestemming had, nam de politie het helikoptertje in beslag. "Met het oog op de veiligheid is het bovendien onverantwoord om zo’n toestel in de binnenstad boven een mensenmenigte te laten cirkelen”, aldus politiewoordvoerder.

Fout

Pierre Rieu, zoon en vice-president van het productiebedrijf van André Rieu bevestigt dat de drone direct na afloop van het concert door de politie is meegenomen."Ik ga er niet omheen draaien: we zijn fout geweest en dat wisten we. Om heel eerlijk te zijn: we hebben het risico bewust genomen. Gegokt en verloren dus, meer kan ik er niet van maken”, vertelt hij aan de krant.

Rieu spreekt echter met klem tegen dat er sprake is geweest van een gevaarlijke situatie. "We hebben doelbewust niet boven het publiek gevlogen, maar hoofdzakelijk achter het podium en rond het Vrijthof.” Wanneer de muzikant zijn apparaat weer terugkrijgt is nog niet bekend.