Liza Sips kreeg 'oergevoel' van bevalling

Liza Sips werd in april moeder van een jongetje. De 25-jarige actrice kreeg tijdens de elf uur durende bevalling een 'oergevoel'. 

"Het voelde als iets oers. Zo is het al die honderden en duizenden jaren gegaan, dat bracht me, voor mijn gevoel, heel dicht bij de oorsprong van het leven", aldus de actrice in gesprek met weekblad Grazia.

Sips vertelt aan het tijdschrift veel horrorverhalen over bevallingen te hebben gehoord, maar toen de weeën begonnen ging ze er "heel open in". 

Geen verdoving

Daarnaast had Sips vooraf besloten om geen anesthesie toe te passen: "Ik ben zeker geen tegenstander van een ruggenprik, maar persoonlijk wilde ik het, voor zover mogelijk, liever niet. Het werd een magische dag, mede ook omdat ik alles heel bewust heb meegekregen."

Het moment dat het kind op de borst van de jonge moeder werd gelegd, omschrijft ze als het mooiste uit haar leven. Dat gevoel ontkracht volgens haar de eerder genoemde 'horrorverhalen'. 

"Niet om een bevalling te bagatelliseren, iedere bevalling is tenslotte anders, maar ik wil toch ook wel een tegengeluid geven aan alle horrorverhalen. Laten we eerlijk zijn: een bevalling doet super veel pijn, punt. Maar voor mij gold ook dat, op het moment dat ik Jonathan in mijn armen hield, ik de pijn bijna weer vergeten was."

Lees meer over:
Tip de redactie