Jennifer Aniston klaar met zwangerschaproddels

Jennifer Aniston heeft genoeg van de aanhoudende geruchten dat ze zwanger is.

"Ik ben niet zwanger, ik ben er klaar mee", schrijft de 47-jarige actrice in een ingezonden brief in de Huffington Post.

De meest recente geruchten over een zwangerschap, gebaseerd op strandfoto's, lijken de druppel te zijn geweest voor de actrice. "Ik neem er aanstoot aan dat ik me slecht moet voelen omdat mijn lichaam verandert en/of ik een burger had gegeten tijdens de lunch, en daardoor gedoemd word óf zwanger, óf dik te zijn."

"Ik ga nooit in op roddels, want ik steek liever geen energie in de leugenindustrie", gaat de Friends-ster verder. "Maar ik wil wel deelnemen aan een bredere discussie."

Die gaat volgens Aniston over de manier waarop vrouwen worden neergezet. "De manier waarop de media mij portretteert geeft de ontmenselijking van vrouwen weer. Sterrennieuwsmedia houden dat in stand, door alleen te focussen op ons uiterlijke voorkomen."

Compleet

Aniston, die vorig jaar trouwde met acteur Justin Theroux, maakt zich in de brief ook boos op de nadruk die op een eventuele zwangerschap ligt.

"Het idee heerst dat als vrouwen niet getrouwd zijn en geen kinderen hebben, ze niet succesvol zijn, of niet gelukkig. We zijn compleet met of zonder partner, met of zonder kind. Dat is onze eigen beslissing en alleen die van ons."

Lees meer over:
Tip de redactie