Jody Bernal wil kind uit Colombia adopteren

Jody Bernal wil zijn gezin graag uitbreiden en denkt daarbij ook aan het adopteren van een zoon of dochter. De zanger is zelf geadopteerd vanuit Colombia en wil zijn pasgeboren dochter leren dat je van een geadopteerd kind net zoveel kan houden als van een biologisch kind.

"Uit ervaring weet ik dat deze liefde heel groot kan zijn", aldus Bernal tegen Story, de zanger werd zelf geadopteerd toen hij vier maanden oud was.

Sinds zijn achttiende heeft hij ook contact met zijn biologische moeder, waardoor de zanger naar eigen zeggen nu twee moeders en een vader heeft. "Vanaf dat moment maakt ze (biologische moeder, red.) deel uit van mijn leven. Fysiek kan ze niet bij alle belangrijke momenten in mijn leven zijn, maar we delen wel alles."

Toen Bernal in Colombia was, enkele jaren geleden, ontdekte hij dat hij echt een kind wil adopteren. "Tijdens één van mijn bezoeken klom een jongetje van twee jaar op mijn schoot. Hij sloeg zijn armen om me heen en wilde me niet loslaten. Hij had geen ouders en wachtte in dat tehuis totdat hij geadopteerd zou worden. Het liefst had ik dat jongetje direct meegenomen naar Nederland. Dat kon natuurlijk niet, maar toen wist ik dat ik ooit zelf zou adopteren."

Lees meer over:
Tip de redactie