Sylvia Geersen blijft voorlopig zonder echtgenoot in Nederland

Sylvia Geersen blijft de komende tijd zonder haar echtgenoot in Nederland wonen. Het model heeft een poging gedaan in Mexico te wonen maar had te veel heimwee naar Nederland en besloot zonder haar man terug te gaan.

"Ik heb vijf weken lang geprobeerd om het te laten slagen, maar tevergeefs. Met de liefde tussen ons zit het wel goed, dat is het probleem niet", aldus Geersen in gesprek met Story.

Het 30-jarige model trouwde in januari met Rogelio Castro Martinez, die ze elf dagen eerder voor het eerst in het echt ontmoette. De twee hadden daarvoor al enige tijd contact via sociale media.

Geersen verhuisde naar Mexico, maar merkte dat de cultuur daar heel anders is. "Ik moest me anders kleden en had het gevoel dat ik mezelf niet kon zijn. Dat leidde tot spanningen en ruzies."

In Mexico werd ze afhankelijk van haar man, aangezien ze daar niet kon werken aan haar modellencarrière. "Ik ben het gewend om hard te werken en mijn eigen geld te verdienen. Ineens was ik afhankelijk van een man. Dat voelde niet goed. Ik wil mijn eigen boontjes doppen, ook al ben ik getrouwd. Ik dacht: er zijn zoveel leuke klussen in Nederland. Ik ben hier mijn tijd aan het verdoen."

Niet terug

Het model vertrok in haar eentje naar Miami en Nederland en besloot niet meer terug te gaan. Haar echtgenoot vond dat lastig. "Hij had zoiets van: ik wil mijn vrouw terug. Maar ik kwam niet terug. Ik wilde hier weer aan het werk en mijn eigen leven leiden als zelfstandige vrouw. Iets wat in Mexico nooit zou lukken."

Haar echtgenoot kwam haar achterna en is een tijdje in Amsterdam gebleven, maar moet ook weer terug voor zijn werk. In de toekomst komt hij wellicht ook in Nederland wonen. "Daar is de tijd nu nog niet rijp voor in verband met zijn werk, maar we hebben het er wel over. Tot die tijd blijven we heen en weer pendelen."

Lees meer over:
Tip de redactie