Thijs Römer wil geen nieuwe kinderen

Thijs Römer zegt dat hij in de toekomst geen kinderen meer hoeft. De 37-jarige acteur scheidde anderhalf jaar geleden van Katja Schuurman, met wie hij een dochter heeft.

Hoewel Schuurman binnenkort trouwt met haar nieuwe vriend Freek van Noortwijk, moet Römer daar niet aan denken. "Ik wil ook echt geen relatie. Dat is ongeveer het eerste wat ik bij afspraakjes zeg. En daarna: 'Ik wil ook geen kind meer.' Dus of dat heel aantrekkelijk is?", vertelt hij in een interview met LINDA.

Met Schuurman heeft de acteur één kind: hun 6-jarige dochter Sammie. "Katja en ik wilden heel graag kinderen. Destijds dacht ik wel aan drie kinderen. Omdat dat paste in mijn beeld van getrouwd zijn: een ruim huis met een groot gezin en een echt familieleven.

"Maar toen Sammie was geboren en op de buik van Katja lag, wist ik het zeker: klaar. Dit is iets dat je één keer meemaakt."

Foto's

Na zijn scheiding van Schuurman kreeg hij naar eigen zeggen veel foto's opgestuurd van vrouwen. "De tieten en kutten vlogen me om de oren. Geloof me: dat is niet de beste introductie die je kunt geven. Want wat zou dan mijn volgende stap moeten zijn?", vraagt hij zich af.

"Het is niet mijn ideaal om met zo veel mogelijk vrouwen naar bed te gaan, al lijkt dat misschien even leuk. Maar als je in die fase zit is het ook treurig hoor. Dat je ontbijt staat te maken en denkt: kun je als-je-blieft mijn huis uit. Na een paar keer heb je die les wel geleerd."

Alcohol

In het interview vertelt Römer dat hij al acht maanden lang geen alcohol heeft gedronken. Hij zegt het drinken "heel erg" te missen. "Maar een béétje drinken kan ik niet. Het is óf helemaal, óf helemaal niet." De acteur zegt dat hij wat betreft alcohol veel kan hebben. "In dit geval wilde ik 'm lekker voelen. De eerste drie glazen telde ik niet eens. (..) Ik stapte ook heel vaak nog in de auto."

Römer vindt de drinkende versie van hemzelf leuker. "De aandrang om rond vijven iets in te schenken is inmiddels wel verdwenen, maar om elf uur 's avonds vraag ik me soms af wat er toch aan de hand is. Oh ja: ik ben niet dronken."

De Alles is familie-acteur geeft aan dat hij wil leren om alleen te zijn. "En ik vul het nu ook niet op met alcohol. Dus soms is het inderdaad gewoon heel leeg. Zit ik thuis en denk ik: 'saai'. Maar dat ik het gezinsleven heb opgegeven, heeft me aan de andere kant ook weer de ruimte geboden om belachelijk hard te werken."

De nieuwe LINDA ligt vanaf woensdag in de winkels.

Lees meer over:
Tip de redactie