Nick Nicolai wordt niet meer gepest na winnen Holland's Got Talent

De pesterijen tegen zanger Nick Nicolai zijn gestopt nadat hij het programma Holland's Got Talent heeft gewonnen. "Eigenlijk heb ik twee keer gewonnen. Daar ben ik zo blij mee."

"Mijn deelname is de beste stap van mijn leven geweest", vertelt Nicolai in De Telegraaf. "Het is een overwinning op mezelf."

De 18-jarige zanger won begin juni de finale van Holland’s Got Talent. Hij werd bekend door tijdens zijn auditie voor het programma het nummer At Last van Etta James te zingen.

Nicolai maakte er tijdens zijn deelname aan het programma geen geheim van vaak te zijn gepest. "Mijn klasgenoten zeiden dat ik helemaal niks waard was, dat ik niks kon. Ze noemde me 'dikke'. Ik veranderde twee keer van school om de pesterijen te ontlopen. Maar het keerde steeds weer terug."

Applaus

Ondanks het drukke schema rondom het programma, is Nicolai dit jaar wel geslaagd voor zijn diploma. "Dat was wel bijzonder. Soms denk ik wel eens: 'In wat een rare wereld ben ik nu terechtgekomen?' Een half jaar geleden moest ik nog wegduiken omdat ze me achterna kwamen om me te pesten. Nu kreeg ik applaus en wilden mensen met mij op de foto."

De zanger is niet van plan om veel met zijn diploma te gaan doen. "Nu ik klaar ben, heb ik mijn handen vrij voor een carrière in de muziekwereld."

Lees meer over:
Tip de redactie