Uitspreken kinderwens voor Halina Reijn 'geen aandachttrekkerij'

Halina Reijn zegt dat het uitspreken van haar wens om kinderen te krijgen "geen aandachttrekkerij of honger naar sympathie" is.

Dat schrijft de 40-jarige actrice maandag in haar column in het AD in reactie op een artikel in De Groene Amsterdammer over haar Ok-vrouw-documentaire.

In het artikel werd volgens Reijn gesteld dat haar "angst voor kinderloosheid"  te maken had met haar "houdbaarheidsdatum als actrice".

"Dat ik onbewust anticipeer op het opdrogen van de stortvloed aan mooie rollen die ik nu speel en bang ben voor de leegte van de verschrompelde actrice zonder werk", schrijft de actrice.

'Bagger'

Volgens Reijn is het uitspreken van haar "voortplantingskwesties" helemaal geen schreeuw om aandacht: "Ik krijg enorme hoeveelheden bagger over me heen door me deze dingen af te vragen. Als ik sympathie wilde, zou ik wel columns schrijven á la Sylvie Meis over hoe fijn mijn leven is en waar ik nu weer mijn nagels heb laten lakken."

De actrice komt regelmatig in het nieuws waarin ze aangeeft het jammer te vinden dat geen kinderen heeft. In eerdere interviews liet ze weten graag een man te willen.

Autonoom

"Mijn behoefte om enerzijds autonoom te zijn en anderzijds me aan krachtige mannen te onderwerpen, begrijp ik zelf ook niet helemaal en fascineert me mateloos."

Reijn zegt zich bewust te zijn dat er in de wereld belangrijkere kwesties zijn waar aandacht naartoe moet gaan. "Niemand kan alles hebben en zoals een goede, oudere, mannelijke vriend zei over de documentaire: 'It's a white girls problem.' Tuurlijk."

Lees meer over:
Tip de redactie