De pauze die Bennie Jolink noodgedwongen heeft ingelast, kan wel eens een definitief afscheid van het podium worden. Daar houdt de Achterhoekse zanger rekening mee.

Dat vertelt de 69-jarige muzikant zaterdag in de Telegraaf. Het optreden trekt door zijn aangeboren astma een steeds zwaardere wissel op de voormalige Normaal-kopman.

Daarom besloot hij in juni al om alle concerten voor de rest van het jaar te schrappen. Maar Jolink, die vorig jaar al met Normaal afscheid van het publiek nam, houdt er rekening mee dat hij nooit meer op de planken zal staan.

Na een optreden met de Pensionado's, een band met leeftijdsgenoten, merkte Jolink al hoe slecht zijn conditie is. "Kijk, dat zittend spelen en wat nummertjes zingen, dat is allemaal best te doen. Maar er moet rond zo’n optreden ook het nodige worden geregeld."

"Uitgangspunt van De Pensionado's is dat we voor ons plezier wat muziek maken. Maar dat kan ik helemaal niet. Ik ben mijn hele leven prof geweest en alles moet gewoon goed verlopen. Als er dan wat fout gaat, is dat normaal gesproken helemaal niet erg. Alleen kan ik dat er met mijn slechte conditie niet bij gebruiken", aldus Jolink.

Assen

Jolink vertelt dat het mis ging toen hij de TT in Assen had bezocht. "We hadden een geweldig plekje op de VIP-tribune. Met een VIP-parkeerplaats om de hoek. Maar toen we daar aankwamen en tegen de verkeersregelaars zeiden dat we naar het VIP-gedeelte moesten, zeiden ze op z’n Drents: 'Niks mee-j te moak'n'. Waarop we onze auto ergens op de Drentse hei hadden staan en kilometers moesten lopen. De volgende dag was ik totaal uitgeteld."

Door ingrijpen van zijn vrouw kwam hij in het ziekenhuis terecht, waar ze hem een week hielden. Daarna wist manager Ronnie Degen hem te overtuigen om alle optredens van dit jaar te schrappen.