Fox News-baas wil rechtszaak voor seksuele intimidatie voorkomen

Fox News-baas Roger Ailes wil voorkomen dat een aanklacht tegen hem wegens seksuele intimidatie ingediend door nieuwslezeres Gretchen Carlson wordt behandeld in een publieke rechtszaak.

De advocaten van Ailes verwijzen naar een bepaling in het contract van Carlson, waarin staat dat geschillen op de werkvloer moeten worden beslecht in een vertrouwelijke arbitragezaak.

Zij noemen het "juridisch onrechtmatig" om een arbitragezaak te vermijden. Volgens de advocaten is Carlson er alleen op uit om de reputatie van Ailes te bezoedelen.

Het verzoek komt twee dagen nadat Carlson aangifte deed tegen haar baas. Carlson (50) beweert dat Ailes (79) haar constant lastig viel en haar uiteindelijk dwong om te vertrekken bij Fox News toen zij niet op zijn avances inging.

Seksuele relatie

"Ik denk dat jij en ik een seksuele relatie hadden moeten aangaan want dan waren we er zelf beter van geworden", zou Ailes gezegd hebben. Daarna suggereerde hij dat zulke problemen "soms makkelijker op te lossen zijn." Carlson weigerde op zijn wensen in te gaan, waarna haar salaris werd verlaagd en haar contract niet meer werd vernieuwd.

De advocaten van de nieuwslezeres hebben in een reactie laten weten dat ze een rechtszaak met een publieke jury willen doorzetten en niet ingaan op het verzoek van Ailes.

De presentatrice was jarenlang het gezicht van The Real Story With Gretchen Carlson, een middagprogramma dat gemiddeld een miljoen kijkers per aflevering trok.

Lees meer over:
Tip de redactie