Koningin Máxima ondanks hersenschudding aanwezig bij fotomoment

Koningin Máxima is ondanks een lichte hersenschudding aanwezig tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie vrijdag. Woensdag was nog onduidelijk of de koningin in staat zou zijn mee te doen.

De RVD bevestigt de aanwezigheid van de koningin tegenover NU.nl.

De koningin moest het de afgelopen dagen rustig aan doen, zo werd woensdag bekend. Koning Willem-Alexander beaamde dat: "Ze is vijf dagen doorgelopen met een hersenschudding. Ze moet nu echt rust houden want anders duurt het te lang."

Tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie geeft het gezin van de koning en koningin gelegenheid foto's te maken aan de Nederlandse pers. In de winter gebeurt dat in Lech, de zomerfotosessie vond in 2015 plaats op het strand van Wassenaar. 

'Verbazingwekkend'

"Het is verbazingwekkend om te zien", vertelt royaltyverslaggever Sander Paulus van RTL aan NU.nl. "Er staat daar gewoon een gezin, met twee honden. Ik ben zelf vader van twee kinderen en dan is het toch interessant om te zien hoe zij met de pers omgaan, terwijl er van alle kanten naar ze geroepen wordt. Ze zijn het gewend, dat zie je ook, maar toch."

Ook is er voor de eerste keer ruimte voor vragen aan de koning. "Dat was voorheen nooit", zegt de verslaggever. 

Val

Er is nog niets bekend over de hersenschudding van Máxima. Over de toedracht, plaats, tijd en omstandigheden van de val wil de RVD geen mededelingen doen. De dienst wil alleen kwijt dat Máxima ''in Wassenaar'' is gevallen. Onduidelijk is of dat in huis, op het landgoed De Horsten, op de openbare weg of elders in Wassenaar is gebeurd.

Lees meer over:
Tip de redactie