Vader Jasmine Sendar bood excuses aan voor afwezigheid

De vader van Jasmine Sendar heeft zijn excuses aangeboden voor het feit dat hij zich niet met haar opvoeding heeft beziggehouden. "Door zijn gedrag vertrouw ik mannen niet snel."

De voormalig actrice vertrok op driejarige leeftijd met haar moeder en broertje van Curaçao naar Nederland, nadat haar ouders waren gescheiden. 

Haar vader volgde niet veel later, maar zocht Sendar niet op. "Hij bouwde een nieuw leven op met een andere vrouw met wie hij nog vijf zoons kreeg. Ik zag hem sporadisch als ik naar mijn oma ging en hij daar toevallig was, maar verder was er geen contact", zegt Sendar in gesprek met De Telegraaf.

Omdat ze met veel vragen zat, zocht ze haar vader vorig jaar op. "Het was doodeng: ik heb gekotst van de zenuwen. Maar dit was mijn kans om vragen beantwoord te krijgen. Toen ik hem zag, dacht ik: wat ben jij een oude man geworden! We zijn bij een Starbucks gaan zitten en hebben gepraat."

Emotioneel

Sendar, die op dit moment een kookprogramma op Youtube samenstelt, sprak haar vader aan op zijn afwezigheid en vertelde hem welke gevolgen dit had voor haar eigen leven.

"Ik heb hem gezegd dat ik me daardoor verlaten voelde, dat zijn gedrag impact had op mijn leven, dat ik door zijn acties mannen niet snel meer vertrouw. (...) Hij werd er emotioneel van. Voor mij is het belangrijkste dat ik al mijn vragen heb kunnen stellen en dat hij zijn excuses heeft aangeboden en zijn fouten erkent. En dat hij me vrijlaat in of ik contact met hem wil hebben."

Lees meer over:
Tip de redactie